Om oss

Kvartersteaterföreningen Näktergalningarna i Skarpnäck grundades 1985 och bildades officiellt 1987. Vårt tema är MÅNGFALD - vi riktar oss till alla åldrar och kulturer och låter oss inspireras av dem.

De första åren samarbetade vi med teatergruppen Jordcirkus; till en början med uppsättningar av Charles Dickens ”En Julsaga” i regi av Marika Lagercrantz. Senare satte vi även upp pjäser med färre skådespelare, såsom ”Zoo Story”, ”I Väntan på Godot”, ”Hemmet” och ”Bernarda Albas Hus”.

Vi har också jobbat kring teman som ”Bellman”, ”En Midsommarnattsdröm” mm. Arbetet har då ofta byggt på improvisationer. Det använde vi oss mycket av, särskilt under de första åren.

Näktergalningarna har även gjort egna föreställningar, som t ex ”Nyårsmysteriet”, och Vargtimme" i sam-
arbete med Jordcirkus samt ”Av jord är du kommen”.

Kontakten med barn och ungdomar har alltid varit viktig. Vi har satt upp pjäser skrivna och spelade av ungdomar, som t.ex ”Saknad” från 1990.

Den ursprungliga teaterverksamheten har senare ersatts av körprojekt som ”Misa Criolla”, ”Carmina Burana”, "Mozart Requiem", sånger från världens alla hörn samt till jul och valborg, men även körteaterverksamhet som ”Bellman”, ”Tjuren Ferdinand i Skarpnäck”, ”Under resans gång”, "Drömhuset" och ”Volund” - nypremiär 2015!

Vi är medlemmar i Sveriges Körförbund. I deras regi deltar vi i många projekt, såsom julkonserterna i Berwaldhallen, Opera Fantastica, Sångbåten m.fl.

Vi repeterar i Skarpnäck, numera i Brf Navigatören, norra gårdslokalen vid Drakflygargatan, och repeterar måndagar kl. 18.15 - 21.00. Hitta till oss

Är du intresserad av att sjunga med Näktergalningarna?

Ring vår körledare DAGNY WENNBERG:
Tel: 08-724 91 43, mobil: 070- 696 99 66
E-post: dagny.thord AT gmail PUNKT com